måndag 4 maj 2009

Virtuella charader (intro.)

Hej!

I takt med exponeringen av våra liv på nätet växte mina funderingar om hur vi använder, uppfattar och känner för Internet.
Vad kan man vinna i sitt identitetsskapande och vad kan man förlora i integritet? Behöver vi vara rädda för att informationen om oss ska missbrukas eller kan vi bortförklara oss med att all information bara består av ettor och nollor?
Denna "blogg" kom till i samband med utformandet av ett konstprojekt tillsammans med David Sjöqvist som ställdes ut i Trollhättans Konsthall mellan 14:e och 24:e maj 2009. Det är studenter från programmen Digitala Media, filmproduktion samt kursen konst-, design- och multimediaprojekt på Högskolan Väst som tillsammans ställer ut under utställningen Media Art.

Hans konstprojekt består av två bilder helt uppbyggda av ettor och nollor och ett fotoalbum med bilder av honom samt den här sidan som är till för tankar och känslor om Internet. Till den här sidan har jag bjudit in lite folk som kommer att skriva om Internetrelaterade tankar, känslor och fenomen. Förutom inläggen är det alla som kommenterar med sin syn om de olika inläggen som kommer att vara själva kärnan av sidan. Ni får självklart bidra med förslag på ämnen som ni tycker är intressanta.

Mer om utställningen hittar du på inläggen:
På internet kan du se din grannes fotoalbum
Ettor och nollor, vad skapar verkligheten i bilden?


Vänliga hälsningar,

brunettdave

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar