tisdag 19 maj 2009

Vad händer med alla ens Internetkonton när man dör?

Jag har inloggningar till höger och vänster. En del privata och en del mindre privata. Men vad händer med alla konton när man dör? Det känns lite skumt att se döda personers profiler flyta runt i cyberrymden. Jag tänker min egna profil på facebook. Folk kommer ju kunna kommentera, tagga och se bilder från mig.
Pratade med några kompisar om det här och det visade sig att det fanns en Internettjänst som är kopplat till folkbokföringen och som avslutar alla registrerade konton om man skulle bli registrerad som död. Den till och med kunde skicka ut ett sista meddelande till alla man är sammanlänkade med. "Jag är död nu, ha det så bra".
Tyvärr kommer jag inte ihåg vad tjänsten hette. Ska kolla upp detta.
Annars stängs väl de flesta konton av automatiskt efter tag om man inte använt dem, eller?

/brunettdave

2 kommentarer:

 1. Oj "jag är död, ha det så bra". Betyder det att man kan skriva en egen sista hälsning, typ som ett internet-testamente. Kanske skulle man kunna testamentera sin gamla blogginlägg och upplagda bilder. I många fall kan det ju faktiskt handla om konstnärligt material... Copyright? Hmm, konstigt. Eller så är det ett sätt att leva för evigt, om man inte blir borttagen. kanske kan man skapa en tjänst som gör att man fortfarande finns kvar på internet när man väl dött......Då skulle man ju kunna sluta leta efter heliga källor osv. Hmm, spännande tanke. Eggande minst sagt.

  SvaraRadera
 2. Just det. Härmed tilldelar jag dig min gamla blogg...
  Man vill väl kanske finnas kvar på något sätt. Allt som dyker upp när man ego-googlar sig själv kommer ju vara kvar.
  Frågan är hur trovärdig bilden av sig själv är i alla Internetrester av sig själv. Vem som helst kan ju faktiskt skriva vad som helst om vem som helst.
  Blir det lättare att hitta historia på Internet eller kommer det bli svårare. Information om saker och ting kommer vara mycket mer tillgängligt. Det gäller bara att kritiskt granska.

  SvaraRadera