onsdag 29 juli 2009

Ofrivilligt spionage?

Det var ett tag sedan Brunettdave skrev så jag kände att det var dags att själv posta ett inlägg.
Spionage, omedvetet eller medvetet så är Internet med bl.a. facebook värsta verktyget. För det mesta gör man det omedvetet, man får folks liv oavsett om man är intresserade av dem projicerade rätt upp i ansiktet. Man kommer på sig själv surfa runt bland andras bilder som man aldrig hade haft en tanke på att titta på annars. Oj, är du vän med han och där bröt de upp sin relation.
Härom veckan skulle jag och min sambo titta på en lägenhet i stan och av någon skum anledningen, vet faktiskt inte varför så sökte jag på facebook för att se om de som bodde där innan var med. Kanske för att jag skulle kunna se hur de såg ut. Varför skulle det vara intressant? Fick i alla fall reda på att jag hade några gemensamma vänner som jag sedan till råga på allt kunde fråga ut.

2 kommentarer:

  1. Jag känner igen mig. helt och hållet. Det värsta är ju när man intalar sig själv att man bara smygsurfar på andras sidor men blir eld och lågor när ens spionage avbryts för att man inte råkar vara kompis med den personen som hade ett jätteintressant bildalbum... det är då man vet att det är just spionage man sysslar med och ingen oskyldig smygsurfning. Saken är den att jag har börjatr acceptera att jag har ett användarkonto på facebook av endast en anledning; spionage. Vad skulle jag annars göra på facebook, egentligen?

    SvaraRadera
  2. Du kanske har kontot på facebook för att andra ska kunna spionera på dig, vem vet?

    Det var ju kul att David skrev då jag har tagit en välbehövlig semester. Intressant ämne dessutom!

    SvaraRadera