söndag 20 december 2009

Den kvinnliga mystiken skärskådad

Jag har en stark känsla av att det här inlägget på en tämligen välrenomerad modeblogg är talande för vår tid på något sätt. Jag vet bara inte hur. Inlägget får helt enkelt tala för sig själv.

http://www.minnies.se/startsida-/kategorier/blogg/455-back-from-the-gynecologist.html

Allas eder trogna
Paranoia
Jag är den sista som överger er.

4 kommentarer:

 1. Sammanfattar ungefär allting jag INTE gillar med bloggar där tjejer/kvinnor blottar sitt privatliv (i det här fallet även sitt underliv) inför allmän åskådan. Det är som en modern freak show. Inget annat.
  Skäggiga damen kan knappast tävla med detta utan att först visa upp sitt eget underliv - och bekräfta att det är helt och hållet hårlöst, vilket förklaras med en genetisk defekt, som i sin tur förklarar varför hon är skäggig till att börja med. Synnerligen intressant. Mänskligheten överlever ett tag till. Kanske.

  SvaraRadera
 2. För att komma farligt nära den bobbade damen i Tillsammans, nästan alla kvinnor går till gynekologen då och då, är det verkligen så genant att vi bör skämmas för det? Är det inte snarare av god att avdramatisera det kvinnliga könet?

  Är det helt och hållet negativt att visa upp att kvinnor inte enbart består av en yta som måste putsas hela tiden? Livmödrar är väl en av de få delar av oss som vi kan anse är något fint och positivt laddat utan att behöva piffa upp den på olika sätt. En av de kroppsdelar som får vara bra som de är.

  SvaraRadera
 3. Båda resonemangen är intressanta. Förstår alla som exponeras sig fritt på Internet vad det egentligen innebär? Är det inte bra om saker och ting avdramatiseras?

  SvaraRadera
 4. Paranoias kloka kommentar fick mig att tänka på den här artikeln av Isobel Hadley Kamptz http://bit.ly/ujDof i dn kulturs artikelserie om framtidens sverige där hon skriver att "en appell för det imperfekta samhället är en anmodan till revolution."

  Skamkänslan är en av mänsklighetens mest destruktiva, och jag kan inte se att den bidrar till något gott: framförallt, allt det som vi normalt skäms för, eller inbillar oss att vi borde skämmas för, är sånt som vi alla gör, har och vill.

  "Den internetska transparensen gör att människor i allt mindre grad känner sig tvungna att dölja sådant som tidigare ansågs skamligt."

  Varför är det så ofta de kvinnliga modebloggarna som sätts ifråga, som förlöjligas och förminskas - en dag är de kommersialismens första förkämpar och önda, nästa gång är de själva för dumma för att förstå hur illa de gör sig själva när de lmänar ut sig på internets, osv osv.

  SvaraRadera